Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι

1 πακέτο Κανταΐφι

Σιρόπι:
700 γρ ζάχαρη,
400ml νερό,
2 κ.σ.γλυκοζη,
μια φλούδα λεμονιού με την σάρκα του

250 γρ βούτυρο καλό αγελαδινό!!!!

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

Βάζω την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι αφήστε το για 5 λεπτά αφού πάρει βράση!
Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει! Ελιωσα 250 γρ βούτυρο καλό αγελαδινό!!!!

Για την κρέμα:

Έβαλα το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ έσπασα μέσα τα αυγά έριξα την βανίλια και τα χτύπησα με το σύρμα! Συνέχισα έριξα το σιμιγδάλι χοντρό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι! Τα ανακάτεψα πήρα λίγο γάλα από αυτό που ζέστανα και έριξα στο μίγμα τον αυγών! Ανακάτεψα καλά! Και τέλος το έριξα στο ζεστό γάλα ανακάτεψα μέχρι να πήξει! Την κατέβασα και έριξα μέσα 50 γρ βούτυρο ανακάτεψα και την μετέφερα σε μπολ!

Την σκέπασα καλά με διάφανη μεμβράνη! Άνοιξα ένα πακέτο Καντάιφι σε ένα ταψί!!!! Και το άνοιξα καλά όλες τις ίνες του!
Βουτυρωσα καλά το πυρέξ μου (28 εκ)!! Εβαλα το μισό Καντάιφι σε ένα μπολ!!Έριξα μέσα το μισό λιωμένο βούτυρο!!! Τα ανακάτεψα καλά να μουσκεψει καλά το Κανταιφι! Έβαλα το Καντάιφι στο πυρέξ το ισιωσα καλά και έριξα πάνω του την κρέμα.

Έφτιαξα την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο Καντάιφι και το έβαλα πάνω στην κρέμα! Το πάτησα με το χέρι να είναι ευθεία. Άναψα τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθει και έβαλα το πυρέξ μου στην προτελευταία
σχάρα αντιστάσεις και το εψησα μέχρι να κοκκινησει.
Μόλις το έβγαλα το σιροπιασα σιγα-σιγα με το κρύο δεμένο σιρόπι.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΜάθετε να φτιάχνετε τις Ιταλικές σφογιατέλλες (μέ εύκολο τρόπο)
Επόμενο άρθροΤηγανιά