Γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι

Υλικά

750 γρ. φύλλο κρούστας
1 μαργαρίνη
150 γρ. σιμιγδάλι
300 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα
4 αυγά

Σιρόπι

2 λεμόνια
2,5 λίτρα νερό
700 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και βουτυρώνουμε πολύ καλά το μεγάλο ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας. Βάζουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε το μισό να είναι μέσα στο ταψί και το άλλο μισό να εξέχει από το ταψί.
Καλύπτουμε το άλλο μισό μέρος του ταψιού με άλλο φύλλο το μισό να είναι μέσα και το μισό έξω από το ταψί.
Κάνουμε το ίδιο και από τις άλλες 2 πλευρές του ταψιού. Έχουμε δηλαδή στον πάτο του ταψιού 4 φύλλα.
Βάζουμε τώρα στον πάτο του ταψιού 3 φύλλα τα βουτυρωμένα χωρίς να εξέχουν (σουρωμένα).
Πάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα το χυμό πορτοκαλιού,το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και το μείγμα μας και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει η κρέμα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την ρίχνουμε στο ταψί.
Βάζουμε από πάνω 3 φύλλα βουτυρωμένα και σκεπάζουμε με τα 4 φύλλα που εξέχουν από το ταψί και αυτά πολύ βουτυρωμένα.
Καλύπτουμε με ένα φύλλο στο τέλος και το περιχύνουμε με το βούτυρο που μας έχει περισσέψει.
Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι.Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη,το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα.
Μόλις βγάλουμε το ταψί μας από το φούρνο το περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει τουλάχιστον για μία ώρα.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡιγκατόνι με κιμά και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΥπέροχο δροσερό μπισκοτογλυκό…είναι πολυ εύκολο