Γαλακτομπούρεκο Παραδοσιακό

Υλικά:

500 γρ.φύλλα κρούστας+ 250 γρ.φρέσκο βούτυρο για το αλοιμμα
Για την κρέμα:
1μισι φλυτζάνι ζάχαρη
700γρ.γάλα
300 γρ.κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλο
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδα απο 1 λεμόνι
1 βανιλια
150 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε εκτός απο την βανιλια και την γλυκόζη… μόλις βράσει για 4 λεπτα,σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 2 υλικά που αφησαμε εκτός και ανακατεύουμε καλά..το αφήνουμε στην άκρη να κρυωσει…
Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτα τα αυγά και μετα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ενα μειγμα..βάζουμε σε μία κατσαρολα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και πριν καν να είναι χλιαρή,ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τσ αυγά και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή κρέμα..την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
Βουτυρωνουμε ενα ταψί 38×25 περίπου και στρωνουμε ενα ενα τα φύλα τα οποία αλοιφουμε με βούτυρο λιωμένο..τα αφήνουμε να βγαίνουν προς τα έξω.. μόλις χλιαρυνει η κρέμα την ρίχνουμε στο ταψι και μαζεύουμε τα φύλλα προς τα μέσα πανω στην κρέμα και βουτυρωνουμε καλά..συνεχιζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα….μόλις τελειώσουμε χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδισει καλά!μόλις ψηθεί ρίχνουμε πανω του όλο το κρύο σιρόπι!αφήνουμε να το απορροφήσει ολο!καλυτερα να το κόψουμε την επόμενη μέρα!

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μπριάμ της Μαμάς μου
Επόμενο άρθροΤσιζ κέικ Φράουλα με αφράτη κρέμα!