Αφράτο παντεσπάνι με γέμιση μαρμελάδα φράουλα 🍓. 

Υλικά 

5 μεσαία αυγά 
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 
1 κούπα τσαγιού αλεύρι γοχ
3 κγ μπέικιν 
3 βανίλιες 
1 κσ χυμό φρέσκου λεμονιού 
1 κσ νερό
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας 

Εκτέλεση 

Αφήνουμε τα αυγά για αρκετή ώρα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς  Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Στρώνουμε σε ένα ταψί της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόκολλα να πιάσει όλη την επιφάνεια.θα χρειαστεί και ένα μίξερ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί και τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάμε ελάχιστα και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι μαζί με το νερό.  Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί με τη λαδόκολλα . Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και μια πατσετα. Τυλίγουμε σε ρόλο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά . 
Μέτα από αρκετή ώρα και αφού έχει κρυώσει ανοίγουμε και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Κλείνουμε ξανά μόνο με το παντεσπάνι και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.Το γλυκό μας είναι έτοιμο. 
Μπορείτε να βάλετε μερεντα ή χτυπημένο σαντιγί με φράουλες ή ότι φρούτο θέλετε. 
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο το καλοκαίρι. 

 

Credit to

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με Πατάτες και Φασολάκια σε πουγκί
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια σουφλέ της Αργυρώς