Γαλακτομπούρεκο Σιροπιαστό

Υλικά:

– 4 αυγά
– 4 κουταλιές αλεύρι
– 1/4 σακούλα μπέικιν πάουντερ
– 650 ml γάλακτος
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 3 φλιτζάνια νερό (για το σιρόπι)
– 1 τσάντα ζάχαρης βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν μέσα στα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μιξερ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει


Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια – υψηλή φωτιά και το αφού πάρει βράση το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από το γαλακτομπουρεκο


Πασπαλίζουμε με ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλιας.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά

Ετοιμοοοοο

Το κανάλι της συνταγής είναι εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ κέικ με μπανάνα και μπισκότα …λιώνει στο στόμα σας
Επόμενο άρθροΑφράτα Γιαουρτοψωμάκια