Γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο

Συστατικά

4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι βούτυρο
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 ζυμάρι από φύλλα συσκευασίας για πίτες
Κανέλα και ζάχαρη σε σκόνη (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ξεπαγώστε πλήρως τη ζύμη του φύλλου.
2. Λιπάνετε το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός ταψιού. Ξετυλίξτε τη ζύμη από το πλαστικό και τοποθετήστε το μισό αριθμών των φύλλων στο κάτω μέρος του ταψιού, βουρτσισμένο με ελαιόλαδο.
3. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα συστατικά ανακατεύονται καλά. Συνεχίστε να αναδεύετε μέχρι να έρθει να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε αργά τα αυγά. Συνεχίστε να αναδεύετε μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα για περίπου 8 λεπτά.

4. Βεβαιωθείτε ότι το φύλο  είναι και έξω από το ταψί. Προσθέτετε την κρέμα και αναδιπλώστε τα μέρη του φίλτρου έξω από τις άκρες του ταψιού προς τα μέσα έτσι ώστε να καλύψουν την κρέμα.
5. Καλύψτε την κρέμα με το υπόλοιπο φύλλο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με γάλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
6. Σκόνη με ζάχαρη σε σκόνη και κανέλα.

Credit toGreeksCookBetter

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική σάλτσα τυριού φέτα…με φρυγανισμένο ψωμάκι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Κουρού…