Γαλατόπιτα του Πόντου με φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
½ λίτρο γάλα
400 γρ. νισεστέ
6 αυγά
2 βανίλιες
1 κιλό φύλλα κρούστας
500 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νισεστέ, τη βανίλια και τα αυγά. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο.
Όταν κρυώσει την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη φτιάξει βράζοντας όλα μαζί τα υλικά.

Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιάτικη κουζίνα

Προηγούμενο άρθροΚέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο!
Επόμενο άρθροΠανεύκολη ομελέτα με τον κιμά που σας περίσσεψε