Γαλλικη Κρεμμυδόσουπα

Υλικά

2 κρεμμύδια
1 πρέζα αλάτι
κοκκινο κρασι
6 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος,
1 φλιτζάνι λευκό κρασί,
1 κλαδάκι θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire.
1 κομματι γραβιερα
αλάτι

Εκτελεση

Κόβουμε 2 κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με λάδι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι μέχρι να πάρουν σκούρο καστανό χρώμα. Ντεγλασαρουμε δύο φορές με κοκκινο κρασι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει ωραίο σκουρο χρώμα .

Μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 6 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 κλαδάκι θυμάρι και 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire. Αλάτι για Γεύση. Βραστε για περιπου 1 ωρα να χυλώσει η σουπα. Τοποθετήστε σουπα σε ένα πηλινο ή κατι πυράντοχο και προσθέστε από πάνω
μια μπαγκέτα και το τυρί απο πάνω. Ψήνουμε να λιώσει το τυρί.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ed Maxwell

Προηγούμενο άρθροΛουκουμαδάκια των Χριστουγέννων είναι μια παραδοσιακή συνταγή.
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο με κυμινο