Σούπα με αποφλοιωμένο σιτάρι και λάχανο

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι αποφλοιωμένο Σιτάρι (θα το βρείτε στα σουπερ μαρκετ).
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
4 μπαστούνια σέλινου κομμένα σε κύβους.
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 κολοκυθάκι.
3 μπαστουνάκια καρότα κομμένα σε κύβους.
ζωμό λαχανικών
1 πρέζα σαφράν
1 κ.γ πάπρικα
1 ματσάκι Πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά μας (καρότα, σέλινο, κίτρινο κρεμμύδι) σε ζεστό τηγάνι με λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέστε τα λαχανικά σας, το ξεφλουδισμένο σιτάρι και την πάπρικα μαζί με πρέζα σαφράν.
Αφού το ξεφλουδισμένο σιτάρι ψηθεί μέχρι το τέλος, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το λάχανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
Ανακατέψτε απαλά και η σούπα πρέπει να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη.

ΠΗΓΗ: Rafi Yousif 

Προηγούμενο άρθροΜuffins σοκολάτας…δείτε το υλικό που τα κάνει θεικά
Επόμενο άρθροΤραγανές και ζουμερές γλυκές κολοκυθόπιτες – νόστιμη και εύκολη συνταγή.