Γαρίδες με ντοματίνια στο τηγάνι

Απαραίτητα προϊόντα

400 γρ γαρίδες καθαρισσμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 τεμ. πράσινο πιπέρι
300 γραμμάρια ντοματίνια
7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Παρασκευή

Οι γαρίδες που χρησιμοποιώ για αυτή τη συνταγή είναι καθαρισμένες
Αποτελείται από πολλά βήματα:
Αρχικά αφαιρούμε το κεφάλι της γαρίδας. Αυτό γίνεται τραβώντας ελαφρά το κεφάλι προς τα πίσω, εύκολα και γρήγορα.
Μετά αρχίζω να ξεχωρίζω το κελυφος από τις γαρίδες ξεφλουδίζοντάς τες προσεκτικά με το χέρι. Αφήνω τις ουρές για να τις πιάνω ευκολότερα όταν τις τρώω.
Το τελευταίο βήμα στον καθαρισμό της γαρίδας είναι να αφαιρέσετε το μαύρο που βρίσκεται στο πάνω μέρος του πίσω μέρους της γαρίδας, ακριβώς πίσω από το κεφάλι.
Γίνεται μια μικρή τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι και το εν λόγω τραβιέται προσεκτικά προς τα έξω.

Αφού καθαρίσετε, ετοιμάστε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβω την πιπεριά σε ροδέλες και τα ντοματίνια μπορούν να μείνουν ολόκληρα
ή κομμένα στη μέση αν είναι μεγαλύτερα. Προτίμησα να τα κόψω στη μέση για να βγάλουν καλύτερα το ζουμί τους στο μαγείρεμα. Πλένουμε καλά τα φύλλα βασιλικού.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά.

Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και να γίνουν μια μπάλα – αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι γαρίδες
έχουν ψηθεί.
Προστίθενται τα ντοματίνια και το πιάτο ψήνεται μέχρι να βγάλει το ζουμί τους και να ληφθεί ένα είδος σάλτσας. Ίσως άλλα 5-6 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Ταιριάζει με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Μπράβο και καλή όρεξη φίλοι!

ΠΗΓΗ: mama-culinar.com

Προηγούμενο άρθροΟνειρικό Κατσικάκι Φρικασέ: Μια Γεύση που Ξεσηκώνει
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Σιροπιαστή