ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
400 γρ  αποφλοιωμένες και άψητες μεσαίες γαρίδες
1/2 κουταλάκι αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 κουτάλι σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτοπετσέτες και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέστε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε τις γαρίδες και προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού το κρασί, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε έως ότου οι γαρίδες είναι απλώς αδιαφανείς και το κρασί έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, περίπου 2 λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέστε τους κύβους του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και σερβίρετε αμέσως.

credit to

 

Προηγούμενο άρθροΧανιώτικο μπουρέκι με 3 τυριά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με σπανάκι