Γαρίδες Σαγανάκι με ούζο

 

Συστατικά

1/3 lb. Μεγάλη γαρίδα (ξεφλουδισμένη και καθαρισμένη)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι, ψιλλοκομένο
2-3 μεγάλα σκελίδες σκόρδο,λιωμένο
1/2 κσ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1/2 φλιτζάνι τριμμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
100γρ. Τριμμένο φέτα τυρί

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Σε ένα τηγάνακι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το κρεμμύδι.
Σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σιγοβράστε για ακόμα ένα λεπτό.
Για να είστε ασφαλείς, απενεργοποιήστε τη φωτιά πριν προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας
ούζου. Ανάψτε πάλι την φωτιά. Να είστε προσεκτικοί καθώς το ούζο μπορεί να πιάσει φωτιά
. Κάντε ένα βήμα πίσω όταν ανάψετε πάλι την φωτιά. Εάν το αλκοόλ ανάψει, εντάξει! Θα σβήσει γρήγορα!
Μετά από περίπου ένα λεπτό, προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον ψιλοκομμένο άνηθο στο τηγάνι και αφήστε αρκετά να σιγοβράσει και σβήστε την φωτιά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας σε ενα μικρό σαγανάκι ή ταψί.

Όχι μεγαλύτερο μεγαλύτερο από 25 εκ. Θα το σερβίρετε το σαγανάκι σε αυτό το σκεύος.
Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες σας καλά και απλώστε μέσα στη σάλτσα, και να είναι ελαφρώς βυθισμένες.
Τρίψτε την φέτα σας από πάνω και ψήστε για περίπου 18 λεπτά ή έως ότου η γαρίδα είναι ροζ και
πλήρως μαγειρεμένη.
Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο και ραντίστε με το ελαιόλαδο. Σερβίρετε ζεστό με φρεσκοκομμένο ψωμί  στο πλάι για να μαζέψετε τη σάλτσα ντομάτας!

Σημειώσεις συνταγής
Χωρίς ούζο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί αντ ‘αυτού.
Φρέσκος άνηθος είναι καλύτερο από το αποξηραμένο σε αυτό το πιάτο.

Καλή Απόλαυση με ουζάκι ή Ρακί

 

ΠΗΓΗ: bitesizedkitchen.com

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μιλφέιγ της Φαίης
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με κρεμμύδια και πιπεριές…της Γιαγιάς μου