Συστατικά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
283 γραμμάρια ντοματίνια
1/2 κουταλάκι τσίλι νιφάδες
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι της σούπας πάπρικα
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
500 γραμμάρια γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
3 κουταλιές της σούπας ούζο
3/4 φλιτζάνι ελληνική φέτα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις κόκκινες πιπεριές, τα ντοματίνια, τις νιφάδες τσίλι, την ρίγανη και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τον ντοματοπελτέ. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι με το ούζο. Ανακατέψτε, καλύψτε το τηγάνι σας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία.
Ανοίξτε το τηγανι ας  και πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω στο μείγμα γαρίδας και ντομάτας. Καλύψτε ξανά για επιπλέον 3 – 5 λεπτά, σε μεσαία χαμηλή. Η φέτα σας δεν θα λιώσει, αλλά θα είναι μαλακή.
Ξεσκεπάστε το τηγάνι και βγάλτε το από τη φωτιά. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε και απολαύστε!

Taking the guesswork out of Greek cooking…one cup at a time

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Κοζάνης με δαμάσκηνα, κρόκο και πάπρικα
Επόμενο άρθροΤιγανόψωμο με Φέτα