Γαριδομακαρανόδα με ταλιατέλες

Υλικά

16 γαρίδες
300 γρ. μακαρόνια
2 κρεμμυδάκια
1/2 κρεμμύδι μέτριο
8 φύλλα δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
6 ντοματίνια
330 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
1 κ.τ.σουπας τοματοπολτός
6 κ.τ.σουπας ελαιόλαδο
40 γρ. κεφαλοτύρι
1 φλ. ζωμό (από τα κελύφη των γαρίδων) ή νερό
1 κ τ.γλυκου μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τα μακαρόνια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χαράσσουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες για να σοταριστούν μαζί.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πολτό.
Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και δέσει η σάλτα μας.
Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Αφού τοποθετήσουμε το περιεχόμενο σε βαθύ πιάτο, σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και το μαϊντανό.

ΠΗΓΗ: tasosgiatsis

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…είναι απίθανοι
Επόμενο άρθροΤραγανές Τηγανίτες Σάμου…πολύ εύκολες και νόστιμες