Συστατικά

10 μεσαίου μεγέθους ολόκληρες γαρίδες νωπές ή κατεψυγμένες – περίπου 250 γραμμάρια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ψιλοκομμένα μικρές σκελίδες σκόρδου
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
μια χούφτα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 γραμμάρια μακαρονια Νο 6
ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Προαιρετικά: κονιάκ

Οδηγίες
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και αφήστε το στην άκρη.
Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες, ξεπαγώστε βυθίζοντας τους σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Προετοιμάστε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κελύφη τους αφήνοντας μόνο το κέλυφος δίπλα στο κεφάλι τους και ένα κέλυφος στην ουρά τους για να μη διαλυθούν. Κόψτε τα μουστάκια με ένα ψαλίδι. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε μια καλή δόση ελαιολάδου σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα μπράντυ ή ούζο στις γαρίδες σε αυτό το σημείο και περιμένετε έως ότου εξατμιστεί.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μειώστε τη θερμότητα στη μέση και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να σχηματιστεί παχύρρευστη σάλτσα. Παίρνει περίπου 15-20 λεπτά.
Προσθέστε μια καλή δόση νερού και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά περισσότερο. Δοκιμάστε τη σάλτσα για να δείτε εάν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το φρέσκο ​​μαϊντανό και τις γαρίδες στη σάλτσα και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για ένα λεπτό περισσότερο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε

Real Greek Recipes logo

Προηγούμενο άρθροΣπιτικές Καριόκες
Επόμενο άρθροΠικάντικες Πατάτες στο τηγάνι….και νηστίσιμο