Δείτε Επίσης: Γαύρος Μαρινάτος…υπέροχος μεζές | Γαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες

Γαύρος στην Λαδόκολα από τον Παππού.

Η Συνταγή είναι το κανάλι  Grandpa Tassos cooking

Υλικά

600γρ Γαύρο φρέσκο
300 γρ Αλεύρι
200γρ Ψιλό σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια και τις πλένουμε
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ψιλό σιμιγδάλι και αναμιγνύουμε
3. Ρίχνουμε μέσα το γαύρο κουμπώνουμε το καπάκι και μετακινούμε το μπολ να αλευρωθεί όλος ο γαύρος.
4. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και λαδώνουμε το κέντρο της λαδόκολλας σε μεγεθος πίτσας με μία κουταλιά λάδι απλώνουμε το γαύρο ακτινωτά στον χώρο που καλύπτει το λάδι


5. Πασπαλίζουμε με λάδι από πάνω τους γαύρους
6. Σκεπάζουμε από πάνω με δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
7. Κλείνουμε σε φάκελο γύρω γύρω την λαδόκολλα

και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά σε κάθε πλευρά (το γυρνάμε με την βοήθεια από ένα καπάκι ή πιάτο)

τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να φεύγει ο ατμός.
8. Ανοίγουμε την λαδόκολλα κόβοντας με ένα ψαλίδι και είναι έτοιμος

Δείτε Επίσης: Γαύρος Μαρινάτος…υπέροχος μεζές | Γαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες

Καλή Απόλαυση…τέλειος μεζές με ούζο

Προηγούμενο άρθροΠως θα έχετε πάντα φρέσκιες τηγανιτές πατάτες
Επόμενο άρθροΑφράτα Λαλάγγια