👩‍🍳Γεμιστά κουλουράκια νηστίσιμα👩‍🍳

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κουτάλι γλυκού σόδα
6 -7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
80 γραμμάρια ούζο
Σουσάμι για το πέρασμα

Για τη γέμιση

1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 αποξηραμένο μήλο
1/2 κουτάλι γλυκού κανέλα
1/2 κουτάλι γλυκού όχι γεμάτο γαρίφαλο..
2 μεγάλες κουταλιές μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Ετοιμάζω τη ζύμη βάζοντας το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με.ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζω το χυμό σε μεγάλο ποτήρι με τη σόδα, και αφού φουσκώσει την προσθέτω στο μπολ με το μείγμα μου. Ανακατεύω έπειτα το ούζο το ξύσμα και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο κι αρχίζω να το ζυμώνω μέχρι να φτιάξω μια ζύμη εύπλαστη.
Ετοιμάζω τη γέμιση βάζοντας το μέλι λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα να μαλακώσει, και προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης μαζί αφού τα έχω ψιλοκόψει με μαχαίρι η μπλέντερ και τα ανακατεύω καλά.
Παίρνω λίγο από την ζύμη ανοίγω λεπτό φύλλο,βάζω 1 κουτάλι γλυκού στη μέση από την γέμιση και κλείνω καλά το μπισκότο μου. Συνεχίζω να φτιάχνω όλα τα μπισκότα, τα περνάω από το σουσάμι, και ψήνω σε λαδόκολλα στους 180°¢ για 20 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν καλά τα αποθηκεύω σε μεταλικά κουτιά που έχω για τα μπισκότα μου!!!
Καλή επιτυχία!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχαρακι με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΚαλαμποκόψωμο της Γιαγιάς