Γεμιστά κουλουρακια με σοκολάτα και καρύδια

Τα σπιτικά κουλουρακια γεμάτα σοκολάτα και καρύδια δεν ακούγονται μόνο πολύ καλά αλλά είναι κιόλας.

Συστατικά

Ζύμη:
250 γρ βούτυρο,
2 αυγα,
2 κουταλιές της σούπας κρεμα γάλακτος 35% ,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
μισό μπέικιν πάουντερ και
500 γρ αλεύρι

Γέμιση:
120 γρ σοκολάτα,
40 γρ βούτυρο και
150 γρ αλεσμένα καρύδια

Σιρόπι:
800γρ ζάχαρη (κρυσταλική) και
600 ml νερό

Παρασκευή

Μαλακώστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια χτυπήστε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και κρεμα γάλακτος, και συνιστάται να το κάνετε όπως έκαναν οι παλιές με ένα ξύλινο κουτάλι.
Πρέπει να ζυγίσετε το αλεύρι και να κοσκινίσετε ακριβώς την ποσότητα που αναφέρεται στη συνταγή με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια να το προσθέσετε αργά στο παραπάνω μείγμα, επίσης, πρώτα, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια συνεχίστε με το χέρι να ζυμώνετε τη ζύμη.
Η καθορισμένη ποσότητα αλευριού είναι αρκετή, είναι σημαντικό να πάρετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας.

Θα προετοιμάσετε τη γέμιση λιωνοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια ανακατεύοντας τα αλεσμένα καρύδια σε αυτό.
Το επόμενο στάδιο είναι να διαμορφώσουμε τα κουλουράκια και το κάνετε αυτό παιρνοντας κομμάτια ζύμης μεγέθους μανταρινιού από την ζύμη και, στη συνέχεια, καντε τα μακρόστενα ανοιξτε τα με το δάχτυλο στην μέση γεμίστε με την γέμιση.

Κλείστε προσεκτικά και κυλήστε απαλά πάνω από έναν τρίφτη απλα για να κάνουν και
ένα ωραίο σχέδιο απ ‘ εξω.

Τακτοποιήστε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί. Αυτό το μείγμα είναι αρκετό για ένα ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, δηλαδή να χρυσίσουν.

Όταν βάζετε τα κουλουράκια να ψηθούν, φτιάξτε το σιρόπι ανακατεχτε το νερό και την ζαχαρη και περιμένετε να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την να βρασει για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στα ήδη ψημένα κουλουρακια, που έχουν κρυώσει από το φούρνο για 5-10 λεπτά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ρίχνετε το σιρόπι σιγά -σιγά, δηλαδή μερικές κουτάλες, οπότε περιμένετε να απορροφηθεί και ούτω καθεξής δύο έως τρεις φορές.

Σκεπάζουμε τα τελείως κρύα κουλουράκια με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Καλό Αποτέλεσμα

Προηγούμενο άρθροΚοκάκια με σαντιγί σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο