Γεμιστά με γέμιση Παστίτσιου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γραμμάρια ζυμαρικά, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
4 πιπεριές
1-2 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας ή μοτσαρέλα
Για τον κιμά:
• 500 γρ κιμα μοσχαρισιο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4-5 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
• 1 κονσερβα ντομάτες σε κύβους κονκασε,
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 πρέζα κόκκινο πιπεριού
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• Πολτός κολοκυθιών (εάν βάλετε κολοκυθάκια)
Για την Bechamel:
• 2 φλιτζάνια γάλα
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
• ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• 1 αυγό
• 1 κρόκο αυγού
• ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια στη μέση, κατά μήκος. Βγάλτε με το κουτάλι το εσωτερικό από τα κολοκύθια, αφήνοντας λίγο για να κρατήσει την γέμιση. Αφήστε τον πολτό κολοκυθιών στην άκρη για το κιμά. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί Ψιλοβρέψτε τα λαχανικά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ελαφρά αλατίστε. Τρίψτε το λάδι σε όλα τα λαχανικά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη.

Φτιάξτε τον κιμά:

• Μαγειρέψτε το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
• Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
• Προσθέστε τον κιμά και σπάστε τον με ένα πιρούνι.
• Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά του κιμά μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για 15 λεπτά.
• Ανακατεύετε συχνά τη σάλτσα και θα είναι έτοιμη όταν έχει πήξει και ο πολτός κολοκυθιών έχει λιώσει. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι εάν χρειάζεται. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στον κιμά και ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά για να τα συνδυαστούν.

Κάντε τη σάλτσα Bechamel:

• Μαγειρέψτε το αλεύρι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
• Προσθέστε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μαζί και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
• Χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τον κρόκο σε ένα μικρό μπολ.
• Προσθέστε λίγο από το μείγμα ζεστού γάλακτος στα αυγά. Χτυπήστε τα μαζί και προσθέστε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα μαζί με το τυρί παρμεζάνα. Χτυπάμε μαζί μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρυθμίστε το φούρνο στους 220 ° C.

Τελικό Στάδιο:

1. Γεμίστε τις πιπεριές με γέμιση κιμά-ζυμαρικών.
2. Ρίχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ σε κάθε ένα από τα γεμιστά λαχανικά.
3. Πασπαλίζουμε λίγο παρμεζάνα πάνω από την κρέμα.
4. Ψήστε για 30 λεπτά. Ψήνουμε στο γκρίλ τα τελευταία 4-5 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα να ροδίσει.

Απολαύστε το γεύμα!

Ευχαριστούμε την Dimitra’s Dishes

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος μπακλαβάς “σαλιγκάρι”, λαχταριστός με γέμιση φανταστική
Επόμενο άρθροΚρεμμύδια Γεμιστά στο Φούρνο…είναι γλύκισμα