Συστατικά
4 μικρές στρογγυλές μελιτζάνες
2 μεσαία κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
340gr κιμά μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος (ή θα μπορούσατε απλά να κάνετε το ένα ή το άλλο) Για να φτιάξω αυτό το πιάτο για χορτοφάγους μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μείγμα ρεβίθια, φακές, καρύδια και μαϊντανό (ψιλοκομμένο στη συνοχή του κιμά κρέατος)
Καλή ποιότητα σάλτσα ντομάτας                                                                    Ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα
αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος
Βάλτε τα σε ένα φύλλο ψησίματος, με την πλευρά της φλούδας προς τα κάτω και κάντε διασταυρούμενες τομές μέσα στη σάρκα
Ραντιστε με πολύ ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι και φρέσκο ​​πιπέρι
Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι που να είναι τελείως τρυφερή
Αφαιρέστε τες από το φούρνο και αφήστε το για 15 λεπτά να καλυμένες με αλουμινόχαρτο ενώ προετοιμάζετε τη γέμιση
Λιώστε το σκόρδο, κοψτε το κρεμμύδι σε κύβους και το πιπέρι.
Ξεκινήστε να σοτάρετε τα λαχανικά σε κύβους σε ζεστό ελαιόλαδο, ενώ βγάζετε το μέσα της κάθε μελιτζάνας και προσθέστε το στο τηγάνι
Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να είναι καφέ, προσθέστε τον κιμά (ή το χορτοφαγικό μίγμα) και σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτούν όλα μαζί
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν γεμίσετε τα κενά κάθε μελιτζάνας
Προσθέστε ένα στρώμα σάλτσας ντομάτας στην άδεια μελιζάνα πριν την γεμίσετε
Γεμίστε κάθε μελιτζάνα και από πάνω καλύψτε το τυρί μοτσαρέλα
Βάλτε κάτω από το Grill μέχρι να ροδισούν από πάνω

Απολαύστε τις ισπανικές γεμιστές μελιτζάνες!

Προηγούμενο άρθροΠοια δίαιτα οι γιατροί θεωρούν μια από τις καλύτερες για την υγεία ?
Επόμενο άρθροΔροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ