Γεμιστές μελιτζάνες.

 

Υλικά

3 Μελιτζάνες
Καρύδια
5 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλη κόκκινη κλασική πιπεριά
1 κρεμμύδι
Νωπό άνηθο ή / και μαϊντανός
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
Προαιρετικά: λίγο χυμό λεμονιού, μικρά κομμάτια ελιάς, τριμμένη φέτα.

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες στη μεση. Αφαιρέστε το εσωτερικό με ένα κουτάλι, ώστε να καταλήξετε με μια μικρή βάρκα και να μπορείτε να την γεμίσετε.
Κόψτε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ψήστε τις μελιτζάνες σε λάδι και στις δύο πλευρές.
Όταν ψήσετε όλες οι μελιτζάνες, ψήστε τα μικρά κομμάτια της μελιτζάνας.
Κόψτε τα καρύδια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα βότανα πολύ λεπτά ή χρησιμοποιήστε έναν μπλεντερ.
Κόψτε τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Ανακατέψτε όλα μαζί με λίγο λάδι, αρκετό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο χυμό λεμονιού.
Βάλτε αλάτι και πιπέρι στις μελιτζάνες. Στη συνέχεια γεμίστε τις βάρκες με την γέμιση και είναι έτοιμες.
Συνοδεύεστε με τυρί Φέτα.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΚυπριακές Φλαούνες
Επόμενο άρθροΟι Λουκουμάδες του ΣΕΦ