Γεμιστές ντομάτες με τυρί και πικάντικη γέμιση

Υλικά για 2 γεμιστές ντομάτες

Συστατικά:

2 μεγάλες ντομάτες 700 γρ
1 μικρό κρεμμύδι
Κιμάς 200 γρ
ελαιόλαδο
Μισή πιπεριά
Αλατοπίπερο
Τζίντζερ 5 γρ
Πάπρικα γλυκιά 6γρ
Κουρκουμάς 5 γρ
Τοματοπελτέ (1 μικρή κουταλιά)
Μαϊντανός
Σκόρδο σε σκόνη (ή 2 σκελίδες)
Τυρί μοτσαρέλα
Ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες αφαιρώντας και το κοτσάνι και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος της της ντομάτας και το κράταμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι κατά το διάστημα αυτό ψιλοκόβουμε και την πιπεριά τι ρίχνουμε στο τηγάνι και αυτή να μαλακώσει
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα μετά ρίχνουμε την εσωτερική ψυχα της ντομάτας το αλάτι πιπέρι πάπρικα, τσιντζερ, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε και μία κουταλιά πελτέ ντομάτας το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για δύο-τρία λεπτά ακόμη
Τέλος ρίχνουμε λίγο σκόνη σκόρδου και τελειώνουμε το μαγείρεμα της γέμισης.
Στη βάση της ντομάτας βάζουμε λίγο τυρί τριμμένο κίτρινο αλατίζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μετά αφαιρούμε τις ντομάτες από το φούρνο βάζουμε από πάνω λίγη τριμμένη μοτσαρέλα λίγο ελαιόλαδο ρίγανη και ξανά ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά πάλι σε 180 βαθμούς και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Subscribe Sapori d’Oriente to view more recipes here

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι αλάδωτο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια ζάχαρης