Γεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι

Το πιο αγαπημένο μου πιάτο! Γεμιστές πιπεριές με κιμά, πιπεριές σε σάλτσα στο φούρνο – ψημένες στο πήλινο.

Υλικά

1 κρεμμύδι – 100 g.
1 καρότο – 80 γρ.
2 κλαδάκια σέλινο
8 κουταλιές της σούπας. λάδι
100 γραμμάρια ρυζιού – 2 φλιτζάνια καφέ
1-2 κουτ πάπρικα
1 κουτ πουρέ ντομάτας – 120 g.
1 σκελίδα σκόρδο
400 γραμμάρια κιμά
5 κλαδάκια μαϊντανό (1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κλαδάκι άνηθου – προαιρετικό
12 τεμ. πιπεριές – 1200g.
αλάτι για γεύση

Για την σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας. αλεύρι
2 αυγα
1 κουτ γιαούρτι
αλάτι για γεύση

στραγγιστή σάλτσα για της ψητές πιπεριές – περίπου 150-200 ml.

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια τα καρότα σε μικρούς κύβους και ψιλοκόψτε το σέλινο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα λαχανικά για ένα ή δύο λεπτά σε μέτρια
φωτιά.
Το ρύζι πλένεται αρκετές φορές σε κρύο νερό. Στραγγίστε καλά και προσθέστε στα λαχανικά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το ρυζι με τα λαχανκά για ένα λεπτό έως ότου “γιαλύσει”
Πασπαλίζουμε με πάπρικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 100-120 ml. ζεστό νερό.
Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το μείγμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
Εάν χρησιμοποιείται πήλινο ταψί, βάλτε το στο φούρνο και θερμάνετε το στους 180C.
για να το κρατήσετε ζεστό.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι με το ρύζι που το έχουμε κατεβάσει από το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κιμά μέσα στο τηγάνι και τον σπαμε ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

Οι πιπεριές καθαρίζονται από σπόρους και κάθε πιπεριά τρυπιέται σε διάφορα σημεία με
ένα πιρούνι.
Αλατίζουμε το εσωτερικό με δύο έως τρεις πρέζες αλατιού. Γεμίστε τις πιπεριές με την γέμιση.
Βουτήξτε το μπροστινό άνοιγμα κάθε πιπεριάς μέσα στο αλεύρι και τοποθετήστε στο πήλινο σκεύος  που το έχουμε βγαλει από το φουρνο λιγο λάδι καλυμμένη η βάση του
Ρίχνουμε 100-150 ml ζεστό νερό στο άδειο τηγάνι και αδειάστε το πάνω από τις
πιπεριές στο πήλινο.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ψήνουμε στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στο μέσο του φούρνου.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε από το πηλινο και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ. Σουρώνουμε
τη σάλτσα σε ένα τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα.

Βάζουμε το αλεύρι για τη σάλτσα και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε ξανά.
Ρίξτε την στραγγιστή σάλτσα σε μια αργή λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή πιρούνι.
Το μείγμα τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και θερμαίνεται, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να πήξει.
Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα πάνω από τις ψητές πιπεριές και σερβίρουμε.

Είναι θεικό πιάτο

Subscibe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠατόπιτα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροRed Velvet…το Κέικ των Ερωτευμένων