Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ρύζι

Υλικά:

12 μέτριες πιπεριές 
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 μέτριο καρότο
3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαρισμένες ντομάτες από κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας λάδι (για να καλύψετε τον πάτο του σκεύους στο οποίο θα ψήσετε)
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού ριγανη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκονη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το ρύζι. Αφαιρέστε και ξεφλουδίστε τις πιπεριές και πλύνετε τις.
Κόβουμε το καρότο σε μικρούς κύβους και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.

Στο τηγάνι που θα μαγειρέψετε τις πιπεριές σας με ρύζι, ρίχνετε το λάδι. Προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε για λίγο στο μάτι της κουζίνας. Προσθέστε το ρύζι και τηγανίστε μέχρι να γίνει γυαλί.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μετά τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν δεν σας αρέσουν τα κομμάτια ντομάτας στο πιάτο, μπορείτε να τα βάλετε από το μπλέντερ και να τα κάνετε χυμό ντομάτας. Ρίξτε 1 φλυτζανι νερό στο ρύζι και περιμένετε να βράσει. Καρυκεύουμε με μπαχαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα που προκύπτει και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέστε άλλα 4 φλιτζάνια νερό στο ταψι για να καλύψετε τις πιπεριές. Αν σας περισσέψει ρύζι, αφήστε το δίπλα στις πιπεριές. Πάντα αφήνω λίγο μαζί τους. Εγώ έβαλα με μια ντομάτα σε φέτες

Τοποθετείτε το ταψί με τις γεμιστές πιπεριές με ρύζι στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν για περίπου 45-50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο σας).
Τα ψήνω στη μέγιστη θερμοκρασία και σε φούρνο με αέρα.

Έτοιμες γεμιστές πιπεριές με ρύζι


Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές σας με ρύζι με τη σάλτσα της αρεσκείας σας ή απλά προσθέτετε μερικές κουταλιές γιαούρτι.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤο γλυκό μου τα Χριστούγεννα, κέικ με κόκκινο κρασί