Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με πατάτες στο φούρνο

Απαραίτητα Υλικά:

10-12 πιπεριές
250 γραμμάρια κιμά
1/3 κουταλάκι του γλυκού λάδι
300 γραμμάρια ρυζιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
μια πρέζα αποξηραμένο δυοσμο
Μαϊντανός
Πατάτες ανάλογα το ταψί σας
Αλάτι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το τριμμένο καρότο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λάδι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά τον σπαμε με μία ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλαξει χρώμα.
Προσθέτουμε το καλα πλυμένο ρύζι, τηγανίζουμε για λίγο, καρυκευουμε με μπαχαρικά (πάπρικα – δυοσμο – μαιντανό)
Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράστε για πέντε λεπτά στη φωτιά.
Ανοίγω τις πιπεριές και ρίχνω λίγο αλάτι και προσθέτω το μείγμα μου.
Ανάμεσα στις πιπεριές, τακτοποιήστε φέτες πατάτας που έχουν λίγο μουστάρδα και λεμόνι, λάδι, αλάτι και πάπρικα.


Προσθέστε νερό στο ταψί και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο και γρήγορο Εκμεκ
Επόμενο άρθροΠίτες τριαντάφυλλο…ίδιο με πίτα σε άλλο σχήμα