Γεμιστή μελιτζάνα με ζυμαρικά

Συστατικά:

2 φλιτζάνια ζυμαρικά πενες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο
400 gr κονσερβοποιημένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά
2 κουταλιές της σούπας τυρι τριμμένο
λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν όπως τα θέλετε. Στραγγίστε καλά τα ζυμαρικά και επιστρέψτε στο τηγάνι, καλύψτε και διατηρήστε το ζεστό.
Κόψτε τη μελιτζάνα στην μέση κατά μήκος και χαράξτε το εσωτερικό με ένα μαχαίρι, προσέχοντας να μην τρυπήσετε το εξωτερικά. Ξυστε την ψύχα με ένα κουτάλι. Βουρτσίστε τα εσωτερικά του κελύφους γενναιόδωρα με λάδι.
Ψιλοκόψτε τη ψυχα και αφήστε στην άκρη. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύω για ελάχιστο.

Προσθέστε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη και αλατοπιπερώστε.
Βράζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι πήξει. Αφαιρέστε το μείγμα μελιτζάνας από τη φωτιά και ανακατέψτε με μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τακτοποιήστε τα κελύφη μελιτζάνας σε ένα μόνο στρώμα. Μειράστε το μείγμα ντομάτας και ζυμαρικών στα σκαφάκια.
Πασπαλίστε με τυρί από πάνω. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γ΄ινει χρυσό καφέ.

Σερβίρετε με φέτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού βερίκοκο…και θα σας δείξω “τι εστί βερίκοκο”
Επόμενο άρθροΚρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε για κέικ