Δείτε Επίσης: Κολοκυθάκια γεμιστά στη κατσαρόλα με λεμονάτη σάλτσα !!! | Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας από το Νησί…σε 10 λεπτά

Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ

Συστατικά

4 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους,
Για την γέμιση κρέατος.

300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας (ψιλοκομμένο σε μέγεθος δαγκώματος),
1 μεγάλο κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδου,
3 πράσινες πιπεριές,
1/2 μάτσο μαϊντανό,
3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους,
Αλατι,
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι,
Θυμάρι
2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι.

Για να τηγανίσετε τις μελιτζάνες.
Φυτικό λάδι,

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ,
2 φλιτζάνια νερό (400 ml).

Για από πάνω
1 ντομάτα.

Διαδικασία γεμιστής συνταγής μελιτζάνας κεμπάπ

Για τη συνταγή γεμιστή μελιτζάνα κεμπάπ, πρώτα κόψτε τους μίσχους των μελιτζανών και ξεφλουδίστε το δέρμα κατά μήκος σαν μοτίβο ζέβρας.
Κόψτε κάθε μελιτζάνα σε δύο και βγάλτε το μέσα της. Τα τοιχώματα των μελιτζανών δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά ή πολύ λεπτά (περίπου 1 cm.).

Βυθίστε τις μελιτζάνες στο αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά για να αφαιρέσετε την πίκρα τους. Στη συνέχεια πλύνετέ τα και στεγνώστε με χαρτοπετσέτα.
Τηγανίστε σε ζεστό λάδι και τοποθετήστε τα σε πυρέξ.

Για την γέμιση κρέατος, θερμαίνετε το αντικολλητικό δοχείο σε μέτρια φωτιά ενώ είναι άδειο.
Στη συνέχεια, βάλτε το ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Μην αφήνετε το ψιλοκομμένο κρέας να βγάλει το χυμό, έτσι σε υψηλή θερμοκρασία μαγειρέψτε το κρέας ανακατεύοντας για 3 ή 4 λεπτά.
Είναι μια τεχνική που ονομάζεται Searing (ή pan sharing).

Στη συνέχεια προσθέστε το φυτικό λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο, τα σοτάρετε.
Τώρα προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
Τέλος προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και μπαχαρικά και ανακατέψτε. Σβήστε την κουζίνα.

Γεμίστε τις μελιτζάνες με την γέμιση κρέατος. Κόψτε την ντομάτα και βάλτε μια φέτα σε κάθε γεμιστή μελιτζάνα για να καλύψετε το γέμισμα του κρέατος.
Για τη σάλτσα, ανακατέψτε τον πελτέ και το νερό σε ένα μπολ και ρίξτε τη σάλτσα στην πυρέξ.
Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C.
Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κεμπάπ μελιτζάνας ζεστό και επίσης με πιλάφι.

Δείτε Επίσης: Κολοκυθάκια γεμιστά στη κατσαρόλα με λεμονάτη σάλτσα !!! | Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας από το Νησί…σε 10 λεπτά

ΠΗΓΗ: http://recipesmaking.com/

Προηγούμενο άρθροΠατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο
Επόμενο άρθροΚοκινιστό Μοσχαράκι με Μελιτζάνες