Γεμιστή ψητή Πατάτα με κοτόπουλο

Υλικά:

μεγάλες πατάτες 2 τεμ.
φιλέτο κοτόπουλου 1 ή 2 κομάτι (κομμένο σε κομματάκια).
κρεμμύδι 1 κεφάλι κόκκινο
πράσινη πιπεριά 1 τεμ.
κόκκινη πιπεριά 1 τεμ.
βαλσάμικο ξύδι 1 κουτ.
κίτρινο τυρί για τρίψιμο 50 g
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Οι πατάτες βράζονται σε αλατισμένο νερό.
Χρησιμοποίησα μια χύτρα, βραζουν γρήγορα σε περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρέστε την πατάτα σε ένα πιάτο, πιέστε την ελαφρά για να σπάσει και να αφαιρέστε στη μέση με ένα κουτάλι, αλλά όχι μέχρι κάτω κάτω.
Οι πατάτες αλατίζονται και ρίχνεται μερικά κομματάκια βουτυρο και αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, πιπεριές και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.
Προσθέστε βαλσάμικο ξύδι και αλάτι και πιπέρι.


Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά
Αφαιρέστε, τρίψτε το κίτρινο τυρί και ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει.
Έτσι, οι γεμιστές γεμιστές πατάτες μπορούν να καταναλωθούν με πράσινη σαλάτα, σαλάτα λάχανου με καρότα και γιατί όχι με τζατζίκι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΧοιρινό με καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί και Cabernet Sauvignon