Γεμιστά μανιτάρια με κιμά και μπρόκολο

Υλικά

450gr Μεγάλα λευκά μανιτάρια
450 gr κιμα μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (σε κύβους)
1 ντομάτα (σε κύβους)
¾ φλιτζάνι Panko (απλό)
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ Κύπελλο λευκό κρασί
4 φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο (ψιλοκομμένο)
Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
60 gr Τυρί Pecorino

Οδηγίες μαγειρέματος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς ° C
Πλύνετε καλά τα μανιτάρια και τοποθετήστε το στο πλάι
Μαγειρέψτε το μπρόκολο στραγγίστε, κρυώστε, ψιλοκόψτε και τοποθετήστε το στην άκρη.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο
Ζεστάνετε τηγάνι, προσθέστε το λάδι και το σκόρδο
Μαγειρέψτε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα και προσθέστε το κιμά, ανακατέψτε, προσθέστε φασκόμηλο και μαγειρέψτε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Ενώ ο κιμας μαγειρεύεται, αφαιρέστε τους μίσχους από τα μανιτάρια και κόψτε ένα λεπτό στρώμα για να ισιώσετε το πάνω μέρος του μανιταριού.
Με ένα μικρό κουτάλι ξύστε απαλά την κοιλότητα του μανιταριού να είναι καθαρή.


Τοποθετήστε όλα τα καθαρισμένα μανιτάρια σε ένα ταψί.
Ψιλοκόψτε τα υπολείμματα των μανιταριών και τους μίσχους σε φέτες και προσθέστε στο τηγάνι.


Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και τις ντομάτες σε φέτες και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, μην εξατμιστεί το κρασί πάρα πολύ καθώς χρειαζόμαστε την υγρασία.
Σβήστε και κρυώστε για λίγα λεπτά
Πρέπει να υπάρχει ακόμα λίγο υγρό στο μείγμα.
Προσθέστε 30 γρ τυρί Pecorino και ανακατέψτε.
Προσθέστε αργά και ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, προσθέστε αρκετή για να δέσει το μειγμα αλλα μην το κάνετε πολύ στεγνό.


Γεμίστε τα μανιτάρια με ένα κουτάλι και στρογγυλοποιήστε την κορυφή και ελαφρώς πατημένη.

Καλύψτε την βάση του ταψιού με νερό και τοποθετήστε γεμισμένα μανιτάρια στο ταψί.


Πασπαλίζουμε μανιτάρια με τυρί ψρυγανιά και Pecorino
Τοποθετήστε τα μανιτάρια στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ° C και ψήστε για 20 λεπτά.
Ελέγξτε τα Μανιτάρια και προσθέστε νερό στο ταψί εάν χρειάζεται.
Χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς ° C και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
Βγάλτε τα μανιτάρια σε ένα πιατο και λίγο ζωμό απο το ψησιμο και από πάνω φρέσκο ​​μαϊντανό

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: David Ciccolella

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα Σπιτική…από το νησί μου
Επόμενο άρθροΤο Κέικ της Ζέβρας….Απλό αλλά Εντυπωσιακό