Γεμιστοί κεφτέδες με τυρι Emmenthal σε σάλτσα

Οι γεμιστοί κεφτέδες Με τυρι Emmenthal σε σάλτσα είναι ένα πλούσιο και πλήρες πιάτο, ιδανικό για να σερβίρετε σε οικογενειακό τραπεζι, θα είναι η χαρά μικρών και μεγάλων.
Ιδανικό πιάτο με ένα συνοδευτικό όπως πατάτες φούρνου και ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί.
Είναι μια απλή συνταγή, λαχταριστή και φθηνή που θυμίζει τα κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα, εμπλουτίζοντάς τα με μια γέμιση που κάνει το πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό. Αυτά τα κεφτεδάκια μπορούν πρέπει να τα φάτε ζεστά.

Ας δούμε μαζί πώς ετοιμάζονται.

Συστατικά

350 γρ μοσχαρίσιο κρέας
1 αυγό
2 φέτες ψωμί ψωμι του τοστο (αφαιρέστε την κόρα)
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
100 γρ έμενταλ
300 ml σάλτσα ντομάτα
1/4 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
γάλα για γεύση
μαϊντανό για γεύση

Παρασκευή

Για να φτιάξετε κεφτεδάκια με σάλτσα γεμιστά με Emmenthal, πάρτε πρώτα ένα μικρό μπολ και βάλτε το ψωμί κομμένο με τα χέρια σας μέσα και προσθέστε λίγη ποσότητα γάλακτος θα είναι αρκετή για να μαλακώσει.
Ξεχωριστά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια πρέζα αλάτι και τέλος το ψωμί καλά στυμμένο.

Ξεκινήστε να ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά μόνο τελευταία, για να έχετε μια συμπαγή και ομοιογενή σύσταση. Παίρνετε ένα μικρό μέρος από τη ζύμη και κάνετε μια κοιλότητα στο κέντρο όπου θα τοποθετήσετε έναν κύβο Emmenthal. Κλείνουμε το κεφτεδάκι για να μην βγει το τυρί κατά το ψήσιμο και επαναλαμβάνουμε τη λειτουργία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά.

Όταν όλα τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό ηλιέλαιο, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές για ομοιόμορφο ψήσιμο. Δεν είναι απαραίτητο τα κεφτεδάκια να είναι τέλεια ψημένα, καθώς θα συνεχίσουν το ψήσιμο στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Όταν ψηθούν αρκετα τα κεφτεδάκια, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Τα κρατάμε ζεστά και προχωράμε στην παρασκευή της σάλτσας ντομάτας.

Ψιλοκόβουμε το 1/4 του κρεμμυδιού και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά και όταν το κρεμμύδι είναι τελείως χρυσαφένιο, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να αρωματίσει για περίπου 5 λεπτά και μετά βουτάμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά.
Σκεπάζουμε τα κεφτεδάκια με ένα καπάκι και τα ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Όταν παρατηρήσετε ότι το Emmenthal αρχίζει να στριφογυρίζει στα όρια του κεφτέ, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς
και θα είναι νόστιμοι.

Εναλλακτικά, εξαιρετικοί θα είναι και οι κλασικοί και διαχρονικοί τηγανητοί κεφτέδες.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣτρούντελ Μήλου
Επόμενο άρθροΑπλά μηλόπιτα πεντανόστιμη!!!!!!!!!!!!!! 🤤 δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μυρωδιά της μηλόπιτας που ψήνεται