Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μπεσαμέλ με μανιτάρια

Πραγματικά απίθανο φαγητό !!! Εφτιαξα μόνο ένα για να σας το δείξω και βγήκε 2 μερίδες-Αν θέλετε περισσότερες αυξήστε τα υλικά.

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο
2 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες ζαμπόν του τοστ
500γρ φρέσκα μανιτάρια
αλάτι πιπέρι

Κρέμα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει -περίπου 1 ποτήρι νερού θα το δείτε με το μάτι
λγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Τι κάνουμε

Λέμε στο κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο και να το χτυπήσει να πλατύνει να είναι σαν φέτα στρογγυλή.
Το βαζουμε σε πιάτο το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το βάζουμε σε ταψάκι -χρησιμοποίησα μιάς χρήσεως το πιο μικρό μέγεθος.
Πλύνετε, καθαρίστε και βράστε τα μανιτάρια. Τοποθετήστε τα βραστά σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.

Κρέμα

Βάζουμε σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα πολύ γρήγορα.
Μόλις το δούμε να μαζευτεί επάνω στην σπάτουλα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα .
Προσθέτουμε τα μανιτάρια λίγο αλάτι το τυρί την μουστάρδα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το ρολό πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και έβαλα ελάχιστο βούτυρο περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού χωρισμένο σε κομματάκια διάσπαρτο επάνω από την κρέμα να λιώσει με το ψήσιμο για γεύση, μπορείτε να το παραλείψετε .

Ψήνουμε σε προερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αέρα να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα . Σερβίρουμε κόβοντάς το στην μέση σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες !!

Καλή όρεξη !

 

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με ζύμη κολοκυθιών…ανάλαφρη και αέρινη για το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΠέννες με σάλτσα λίγο διαφορετική από την μπολονέζ.