Γιαουρτόπιτα

Υλικά

1 κεσε γιαούρτι (1 κιλό)
10 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 πακέτο βούτυρο
τριμμένη φλούδα από 2 λεμόνια
1/2 κγ εκχυλισμα ρουμι
άρωμα βανίλιας
100 γρ σταφίδες
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 πακέτο φύλλα πίτας
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τα αποστάγματα, τη φλούδα λεμονιού, το σιμιγδάλι και 8 χτυπημένα αυγά.
Αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο και μετά βάζουμε 4 φύλλα πίτα να κάτσουν στις άκρες του ταψιού, τα αλείφουμε με βούτυρο και μετά βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και από πάνω τις σταφίδες.
Τοποθετούμε τα επόμενα 4 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο στη μέση του ταψιού, από πάνω και το γιαούρτι και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η σύνθεση.

Πριν βάλουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο, μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα, μετά τοποθετούμε το φύλλο της πίτας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλό είναι να έχουμε 2, έστω και 3 φύλλα από πάνω.
Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 2 αυγά με κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε τη σύνθεση από πάνω, πάνω από την πίτα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα και αφού ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη.

Αν σας άρεσε η συνταγή μας για τη «Γιαουρτόπιτα για επιδόρπιο», μην ξεχάσετε να την κάνετε share.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο κέικ αμυγδάλου με κρέμα.
Επόμενο άρθροΚλασικά σπιτικά κουλουράκια!