Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο παραδοσιακή και ελληνική συνταγή με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι! | Ονειρεμένο φαγητό 

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ.κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο,ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ.
Κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια γάστρα η πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζοντας πάντα ζεστό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες αλμυρές τυρόμπαλες!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα