Γιουβέτσι με πιπεριές

Ένα κλασικό ελληνικό φαγητό, νόστιμο και ελαφρύ με υπέροχη γεύση, συνήθως το ψήνουνε σε πήλινο σκεύος, αλλά γίνετε και σε γάστρα ή σε ένα απλό ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, πάντως είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλους.

Υλικά

1.5 κιλο κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτα
3 πιπεριές
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρεται για 3-4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί και μείνει μόνο το λαδάκι, προσθέστε το χυμό ντομάτα και 3 κούπες ζεστό νερό.
Βάλτε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και 1 κ.γ. ζάχαρη, αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά σε χύτρα και 20 λεπτά σε κατσαρόλα.

Ετοιμάστε τις πιπεριές.
Βάλτε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεται τα με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Ετοιμάστε το κριθαράκι
Σε ένα τηγάνι, βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε το κριθαράκι, σοτάρεται για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. ( με αυτό το τρόπο δεν θα λασπώσει
και θα παραμείνει σπυρωτό)
Στρώστε το κριθαράκι σε ένα ταψί και βάλτε τις πιπεριές, Με ένα κουτάλι βάλτε τα κομμάτια κρέατος σε όλο το ταψί, και μετρήστε το ζωμό από το κρέας, πρέπει να είναι 6 κούπες, (αλλιώς προσθέστε νεράκι), ρίξτε το ζωμό σε όλο το ταψί.

Σκεπάστε το ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό, αν θέλετε πασπαλίστε το με λίγο τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Οταν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ριξετε μεσα 2-3 παγάκια να κοψει το βρασμο και να μεινει το κριθαράκι σπυρωτό

Προηγούμενο άρθροΚέικ με σταφίδες και κονιάκ….πιο αφρός δεν υπάρχει μια πετυχημένη και καλή συνταγή
Επόμενο άρθροΚέικ με χυμό Πορτοκάλι