ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, αποξηραμένο
αλάτι πιπέρι
επιπλέον 4 κουταλιές της σούπας ρύζι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
1 λεμόνι, χυμό
1 κρόκο αυγού
άλας
1 κουταλάκι αποξηραμένο κόλιανδρο ή μοσχοκάρυδο
Φέτα για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα συστατικά για τα κεφτεδάκια εκτός από τις 4 κουταλιές της σούπας ρύζι. Αναμείξτε καλά και πλάθατε μικρές μπάλες
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και τα γιουβαρλάκια. Αφήστε να σωταριστούν για 2 λεπτά και προσθέστε λίγο νερό για να καλυφθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τις 4 κουταλιές της σούπας ρύζι και αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά.
Βήμα 4
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα αυγολέμονο, χτυπήστε τον κρόκο αυγού με το χυμό λεμονιού και προσθέστε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ. Μεταφέρετε λίγο νερό από τη σούπα στο μπολ, ανακατέψτε και μετά προσθέστε τη σάλτσα αυγού πίσω στην κατσαρόλα. Αναμείξτε ελαφρά.
Βήμα 5
Σερβίρετε με λίγο χυμό λεμονιού, φρέσκο ελαιόλαδο και άνηθο. Και φέτα φυσικά!

Ευχαριστούμε

Greek Food Alchemist

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκι με γέμιση κάστανο…, η γλυκιά αμαρτία
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με σιμιγδάλι…κρατσανιστή