Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

1/2. Κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1 Αβγό
1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 Καρότο ψιλό τριμμένο
3 Φύλλα Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 Κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 Κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 Κούπας ρύζι Καρολίνα
Αλάτι και πιπέρι
Λίνο αλεύρι
5 Κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Αυγά για το αυγολέμονο
Χυμό δύο λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο Μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι το ρύζι τα μυρωδικά το λάδι αλάτι Και Πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Το αλευρώνουμε τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο το αφήνουμε να περιμένουν για λίγο.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε Το ζωμό κρέατος ή νερό και το λάδι να βράσουν και μόλις Πάρει βράση βάζουμε τά Γιουβαρλάκια σκεπάζουμε την κατσαρόλα ωσότου μαλακώσουν νια 30 λεπτά.

Σε ένα Μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζουμε το χτύπημα νια λίνο και μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας ανακατεύοντας

την αποσύρουμε από τη Φωτιά Και σερβίρουμε ζεστή την σούπα μας!!

Καλή Επιτυχία με υγεία

ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros

Προηγούμενο άρθροKεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας…μια φανταστική συνταγή που θα ευχαριστήσει τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας !
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες Πένες στο τηγάνι…δείτε το μυστικό που κρύβουν