Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

600 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο
3/4 φλιτζ. ‏ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 ‏κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ. ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ‏πάπρικα
1 ‏αυγό
λίγο ‏αλεύρι
1 1/2 λίτρο ‏νερό
1-2 ‏καρότα σε φέτες ή κυβάκια
1 ‏κλωνάρι σέλερι σε φέτες (προαιρετικά)
1 ‏πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
1/4 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο
‏ξύσμα από 1 λεμόνι
‏χυμό από 1 λεμόνι
‏αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το αυγολέμονο

2 ‏αυγά
2 ‏λεμόνια

Εκτέλεση

1 Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, την πάπρικα, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
2 Βάζετε στη φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα με το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού να πάρουν βράση.
3 Στο μεταξύ πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

4 Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά μία μία. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλες, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί. Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα πόσο σουπώδες το θέλετε. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.
5 Για να ετοιμάσετε το αυγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ.
6 Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα.

7 Με μια κουτάλα σούπας παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αυγολέμονο.
8 Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αυγολέμονο και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
9 Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για όποιον το επιθυμεί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα Αρωματική!!
Επόμενο άρθροΖουμερά Κεμπάπ