Γιουβαρλάκια σε λευκή σάλτσα

Το δείπνο μας – γιουβαρλάκια με ρύζι και λευκή σάλτσα γιαουρτιού.
Το σάλτσα γίνεται με απλό γιαούρτι, αυγά, αλεύρι, αλάτι και λίγο από το ζωμό.

Υλικά

για κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά, χρησιμοποιώ χοιρινό κιμά
2 αυγα
1 1/2 κεφάλια κρεμμύδι
1/3 κουπας ρύζι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κύβοι ζωμός λαχανικών «Maggi».
1/2 λεμόνι
Αλεύρι για ρολό

για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κλωναράκια σέλινο/κάρδαμο
2 καρότα
2 κεφάλια κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 1/2 λίτρο νερό
Προσθέτω μαϊντανό για αρωματισμό

Εκτέλεση:

Ζυμώνω τα υλικα του κιμά τρίβοντας το κρεμμύδι ή, πιο συγκεκριμένα, τον πολτοποιώ και τα πλάθω σε κεφτεδάκια τυλίγοντάς τους σε αλεύρι.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια να βράσουν για 25 λεπτά στο νερό που βράζει με το ζωμό.

Σε αυτό το διάστημα τσιγαρίζω το κρεμμύδι της σάλτσας που είναι ψιλοκομμένο, ψιλοκόβουμε και το κάρδαμο και τρίβουμε τα καρότα.

Αφού βρασουν τα κεφτεδάκια τα βγάζουμε σε πιατέλα. Χτυπάμε χωριστά τα 3 αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στον ζωμό από τα κεφτεδάκια. Ανακατευουμε γρήγορα για να μην καεί.
Αφού πήξει το μείγμα, πολτοποιούμε καλά τα λαχανικά και τα προσθέτουμε μαζι με τα κεφτεδάκια
και αφήνουμε λίγο να βρασουν μαζι.

Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρωματίζουμε με λεμόνι.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Fani’s Culinary World

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ με συνοδευτικό λευκό ρύζι
Επόμενο άρθροΨητή μελιτζάνα με ντομάτες, ανθότυρο και μοτσαρέλα…είναι μια απίστευτη λιχουδιά.