Υλικά

1 κιλο μοσχαράκι
2 κούπες μανέστρα
3 κ.σ.πελτέ
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500ml νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2 κ.γ.αλάτι
1/2 κ.γ.πιπέρι
1/2 κ.γ.κανέλα
1/2 κ.γ.μπαχάρι
1/4 κ.γ.κόλιανδρο
1/2 κ.γ.θυμάρι
1 κρασοπότηρο λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι το κόβουμε μερίδες και σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το περνάμε μια βράση,πετάμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του,ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά,ρίχνουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τον πελτέ τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι που θα το βάζουμε προς το τέλος.Ρίχνουμε το νεράκι χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα(να είναι το κρέας σκεπασμένο με το νερό).Οταν βράσει το κρέας ανάβουμε το φούρνο στους250 βαθμούς να ζεσταθεί.Ανεβάζουμε το μάτι της κουζίνας και ανάλογα το νερό που έμεινε θα προσθέσουμε όσο χρειαστεί για να ρίξουμε το κριθαράκι.Παει 1 φλιτζάνι κριθαράκι 3 νερό.Ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτακια και οπως ειναι το γυρίζουμε στο ταψί μας και προσθέτουμε νερό βραστό.Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.Κοιτάμε ώστε οταν βγάλουμε το ταψί να εχει ακόμα ζουμί γιατι η μανέστρα ρουφάει νερό και φουσκωνει.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια “Chips”…είναι τραγανά σαν πατατάκια
Επόμενο άρθροΗ Στραπατσάδα του μερακλή