Γκουρμέ κιμαδόπιτα

Υλικά

5oo γραμμάρια φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια κιμά
250 γραμμάρια τυριού
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκόρδο
4 αυγά
50 ml λάδι
200 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
αλάτι, πιπέρι
αποξηραμένο μαϊντανό, βασιλικό,
κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,τον βασιλικό, τον μαιντανό και τέλος το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε 3 φύλλα στον πάτο βουτυρωμένα. Απλώνουμε λίγη από την γέμιση μας.
Στη συνέχεια βάζουμε άλλα 3 φύλλα βουτυρωμένα και απλώνουμε πάλι λίγη από την γέμιση.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Κόβουμε σε κομμάτια.Xτυπάμε τ αυγά στο μίξερ 2-3 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και αφήνουμε 5 λεπτά να το απορροφήσει όσο γίνεται.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα ′′ Λουλούδι ′′
Επόμενο άρθροΕύκολες και νόστιμες πατάτες με κιμά