Μισοφέγγαρα με ξηρούς καρπούς

Συστατικά

Ζύμη
150 g μαργαρίνη
150 g ζάχαρη
150 g αλεσμένα καρύδια
70 g αλεύρι γ.ο.χ
1/2 μπέικιν πάουντερ
4 ασπράδια αυγών

Σάλτσα
4 κρόκοι αυγού
150 g ζάχαρη άχνη
1 φακ ζάχαρη βανίλιας

Κρέμα
100 ml γάλα
100 g αλεσμένα καρύδια
100 g μαργαρίνη
100 g σοκολάτα
100 g ζάχαρη

Παρασκευή

Για τη ζύμη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα καρύδια, το αλεύρι με το μπεικιν και τέλος τα ασπράδια
Το βάζουμε σε ταψι στους 180 C. Ψήνουμε αλλά όχι μέχρι το τέλος

Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αλείφουμε το κέικ και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 C να στεγνώσει

Για την κρέμα
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο γάλα και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρι και απλώνουμε στο κίτρινο μέρος της ζύμης, κρυώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς και κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο

ΠΗΓΗ: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΙμαμ -μπαιλντι με αυγό και ντομάτα
Επόμενο άρθροΣπιτικά χειροποίητα Kiss