Γλυκό του κουταλιού Βερύκοκο

Φτιάξτε το και χαρείτε το σκέτο, μαζί με γιαούρτι ή μέσα σε παγωτό. Γλυκό του κουταλιού Βερύκοκο είναι φανταστικό !!!

Υλικά

1 κιλό βερύκοκο (όχι πολύ ώριμα και ζυ γισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
1 κιλό ζαχαρη
1/2 νερο
50 γρ. σόδα φαγητού
1/2 λεμόνι το χυμό του
1 κ.σ γλυκόζη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Παίρνουμε βερύκοκα μισοάγουρα. Τα πλένουμε και σε μία λεκάνη βάζουμε κρύο νερό από το ψυγείο.
Προσθέτουμε τη τη σόδα φαγητού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και καλά η σόδα.
Αφού λιώσει προσθέτουμε μετά τα βερύκοκα. Τα αφήνουμε μέσα για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα τα
ξεπλένουμε καλά δύο φορες και βγάζουμε τα κουκούτσια ( εγώ τα έβγαλα θα με τη βοήθεια ενός στυλού).
Αφού βγάλουμε όλα τα κουκούτσια από τα βερύκοκα μας, ζυγίζουμε τα αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο με μια
ξύλινη κουτάλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να δέσει το σιρόπι μας, ξαφρίζοντας όσο μπορούμε. Μόλις ψιλοδέσει το σιρόπι μας κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό, και καθαρίζουμε τα βερύκακά μας από τη φλούδα, τα ζυγίζουμε και τα τοποθετούμε σιγά σιγά στο σιρόπι μας

Σε μέτρια φωτιά βράζου με τα Βερύκοκα μας 3-4 λεπτά (προσοχή δεν ανακατεύουμε καθόλου τα βερύκοκα μας γιατί θα μας λιώσουν ξαφρίζοντας με προσοχή όσο μπορούμε βάζουμε το χυμό από μισό λεμόνι, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τα αμύγδαλα (εγώ έβαλα και μέσα και στο σιρόπι).


Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και το αφήνουμε 24 ώρες. Την επόμενη μέρα εαν δεν σας έχει δέσει το σιρό οι κάνοντας το τεστ, βγάζουμε τα βερύκοκα απ’ το σιρόπι μας με προσοχή και δεύουμε σιρόπι.

Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το βερύκοκα μας ξανά στην κατσαρόλα με προσοχή.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Το Γλυκών των Μαμάδων (κρέμα-μπισκότα-φρούτα)

Το γλυκό των μαμάδων

Υλικά

2 κουπες κρέμα γάλακτος (όλη την νύχτα στο ψυγείο)
1 κουπα ζάχαρη άχνη
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
1 κουπα γάλα εβαπορέ
1 μπολ Φρούτα αποξηραμένα κομμένα σε κυβάκια διάφορα (ροδακινο-μήλο-βερυκοκο,κερασάκια κλπ)

Για την ζελατίνη

5 κουπες νερό
1/4 της κούπας ζαχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (άγευστη)

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα προσθέστε σε 3 δόσεις την ζάχαρη άχνη
ενώ χτυπάτε με το μίξερ και αφήστε την κρέμα στην άκρη.
Ρίξτε σε ένα μπολάκι το γάλα εβαπορε . Βουτήχτε τα μπισκότα στο γάλα και στρώστε την βάση ενός πυρέξ.
Στρώστε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Κάντε μία στρώση από φρουτα.


Επαναλαμβάνουμε μια στρώση από μπισκότα(πιέζουμε λίγο τα φρούτα να κάτσουν μέσα στην κρέμα) πάνω από τα φρούτα και την κρέμα από πάνω.
Τέλος από πάνω κάντε άλλη μία στρώση από φρούτα.


Βάλτε στο ψυγείο για 1 ωρα

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό , την ζάχαρη, και την ζελατίνη ανακατέψτε καλά μέχρι
να διαλυθούν όλα και βάλτε να βράσουν ενω ανακατεύετε.
Αφήστε να κρυώσει το μείγμα με την ζελατίνη λίγο και μία κουτάλα ρίξτε το μαλακά πάνω από το γλυκό


Βάλτε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα

Είναι τέλειο

Εγγραφείτε στο κάναλι της Συνταγής εδώ

Η Συνταγή είναι του Grigoris Natsis

 

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι ξιδάτο με μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης 🌶️🌶️
Επόμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με κιμά