Γλυκά Μπουγατσίνια ρολά..💙(Recipe in English)

Συστατικά

1 Πακέτα φύλλο κρούστας
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή όσο θέλετε)
1 Πορτοκαλί ξύσμα 🍊
2/3 φλιτζάνια λεπτό σιμιγδάλι
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Λιωμένο ανάλατο βούτυρο
ζάχαρη άχνη Κανέλα

Μέθοδος

Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέστε φλούδα πορτοκαλιού.
Προσθέστε αργά το σιμιγδάλι μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ζάχαρη βανίλια.
Προσθέστε το μείγμα αυγών στο γάλα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε μια παχιά υφή.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Απλώστε ένα φύλλο κατα μήκος και βουρτσίζετε ελαφρά με βούτυρο.
Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο επάνω και ελαφρώς βουρτσίστε με βούτυρο.
Κόψτε το φύλλο σε τρία ίσα μεγέθη και χρησιμοποιήστε την στενώτερη πλευρά για γέμιση.
Βάλτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας κρέμα στο πιο στενό άκρο διπλώστε τα άκρα και αρχίστε να το τυλίγετε.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα.
Τοποθετήστε όλα τα ολοκληρωμένα ρολά σας σε ένα ταψί στρωμένο με φύλλο ψησίματος και βουρτσιστε με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμοι να απολαύσετε τα ρολά μπουγάτσα σας πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα και έναν ωραίο καφέ ..

Greek bougatsa sweet rolls..💙

Ingredients

I packet phyllo sheet
4 cups milk
1 cup sugar ( adjust to liking)
Orange zest 🍊
2/3 cups fine semolina
2 eggs
1 teaspoon vanilla
Unsalted butter melted
Topping Icing sugar Cinnamon

Method

Warm the milk add orange peel.
Slowly add stir the semolina until it starts to thicken.
In a bowl beat the eggs sugar vanilla.
Add the eggs mixture into the milk.
Keep stirring on low heat until it reaches a thick consistency.
Remove from the heat and let it cool completely.
Lay out one phyllo sheet length ways and lightly brush with butter.
Place the second sheet on top lightly brush with butter.
Cut the phyllo sheet into three equal sizes and use the shortest end to fill.
Spoon approx 1 tablespoon of custard on the shortest end fold the ends and start to roll it up. Continue with the rest of the phyllo sheets and custard.
Place all your completed rolls on a lined tray and the brush with butter.
Bake in a preheated oven at 180’C for about 25 mins or until golden in colour.
Ready to enjoy your bougatsa rolls sprinkled with icing sugar & cinnamon and a nice coffee..

Enjoy

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΜουσακάς….και ελαφρύς