ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κάνει 16:
6 φύλλα Βηρυτού, αποψυγμένα και σε θερμοκρασία δωματίου
110γρ. μη ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
Ξύσμα  πορτοκαλιού ή λεμονιού
½ φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια: αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια
Γαρνίρετε: σιρόπι, μέλι, ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή φρούτα
Για το σιρόπι:
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη 
Χυμός πορτοκαλιού ή λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Σημείωση: Το λιωμένο βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε φυσική φυτική επάλειψη για να διατηρηθεί αυτό το επιδόρπιο vegan.

Δημιουργήστε το σιρόπι: Συνδυάστε όλα τα συστατικά του σιροπιού σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε τα. Ανακατεύετε και βγάλτε το από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μικρό μπολ με ένα κουτάλι.

Τοποθετήστε ένα φύλλο  κάτω οριζόντια σε μια στεγνή επιφάνεια εργασίας. Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα ζάχαρη κανέλας. Τοποθετήστε ένα ακόμη φύλλο από φύλλο στο πάνω μέρος, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη. Τοποθετήστε το τρίτο φύλλο από φύλλα στο πάνω μέρος και βουρτσίστε με βούτυρο. Απλώστε την μισή  ταχίνι και πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κανέλα και στη συνέχεια με τα μισά καρύδια. Τυλίξτε το και κόψτε σε 8 ίσα κομμάτια.

Τοποθετήστε τους κυλίνδρους σε ένα ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.

Βουρτσίστε από επάνω  με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Ρίξτε το δροσερό σιρόπι από πάνω ή τα σερβίρετε με το μέλι.

Είναι τέλεια!!

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚέικ Τυριού Cottage
Επόμενο άρθροΚέικ Λεμονιού