Τούρτα σεράνο με παντεσπάνι
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κακάο
Σιρόπι:
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
2 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. υγρή βανίλια.
Το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά.
Για την κρέμα:
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 125 γρ.λιωμένη
Εκτέλεση
για το παντεσπανι
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Με μια σπάτουλα ανακατεύω απάλα.
Ψήνω σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά.(Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα)και κόβω σε τρεις δίσκους.
για την κρέμα
Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα…Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε…
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε,απλώνουμε το 1/3 της κρέμας.
Έπειτα βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε,απλώνουμε κρέμα και σε αυτό.
Τέλος τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.
Ψυγείο για αρκετές ώρες γιατί όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερη😉
Καλή επιτυχία!!!😍😍
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τούρτα Σεράνο
Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
5 Αυγά μεσαία
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ Κακάο Σκόνη(κοσκινισμένο)
1 βανίλια
Για το Σιρόπι
(βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή Βρασμού)
250 γρ Νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για την Ιταλική Μαρέγκα
40 γρ Νερό
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ασπράδι Αυγού (4 Μεσαία)
Για την Κρέμα Σεράνο
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
120 γρ κρέμα γάλακτος35% σε Υγρή μορφή
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε
Παχύρευστη μορφή
Την Ιταλική Μαρέγκα που φτιάξαμε
Κεράσια για Διακόσμηση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την τούρτα σεράνο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πέντε αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Οταν έχει ασπρίσει το μείγμα Καλά τότε ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χάσουν τον όγκο τους τα αυγά που πήραν από το χτύπημα
Σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών που έχουμε κλείσει τον πάτο με αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 με 30 λεπτά
Οταν έχει ψηθεί και τελειώσει το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο την επόμενη μέρα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σεράνο
Για τη μαρέγκα ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βάζουμε να βράσουν έως ότου φτάσουν στους 123 βαθμούς τρία με τέσσερα λεπτά από το σημείο βρασμού
Οσο βράζει το σιρόπι στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μέτρια ένταση να γίνουμε σε μαρέγκα
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι χαμηλώνουμε την ένταση στη μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά με προσοχή να μην καείτε.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση έως ότου κρυώσει ο κάδος και σφίξει μαρέγκα σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ζέστη ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κουβερτούρα τη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά προσοχή στο ανακάτεμα να μην ξεφουσκώσει ο όγκος της κρεμας.
Αφού έχουν ανακατευτεί προσθέτω την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και την ενσωματώνω
Αφού έχουμε μία λεία κρέμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε ώστε να έχουμε την κρέμα σεράνο
Ξεκινάμε το στήσιμο
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους χρησιμοποιώ ένα τσέρκι 24 εκατοστών βάζω τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι το ταιριάζουμε πάρα πολύ καλά και σιροπιάζουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ένα τρίτο της κρέμας, έτσι συνεχίζουμε και για τα άλλα δύο παντεσπάνια
Βάζουμε και δεύτερο δίσκο σιροπιάζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε άλλη μία δόση κρέμας τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο σιροπιάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει τέσσερις με έξι ώρες ή καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την κρέμα που επίτηδες αφήσαμε να περισσέψει την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμηση
Οταν είναι έτοιμη και έχει παγώσει η τούρτα σεράνο ξεκινάμε τη διακόσμηση σεράνο
Χρησιμοποιώ την κρέμα Σεράνο που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας προσθέτω στην κορυφή
Αφού έχω τελειώσει με τη διακόσμηση της κρέμας βάζουμε τα κερασάκια που έχουν κλασικά η τούρτα σεράνο και η τούρτα είναι έτοιμη