Γλυκές πίτες τυλιχτές

Μια απλή συνταγή για κέρασμα με τον καφέ

Υλικά

0,5 λτ. κεφίρ
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ λιωμένο βούτυρο
1 κουτ σόδας
μια πρέζα αλάτι
650-700 γρ αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Γέμιση:
ηλιέλαιο για λίπανση
ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ξεχωριστά, προσθέτουμε σόδα στο κεφίρ (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), στη συνέχεια το ρίχνουμε στη μάζα των αυγών, προσθέτουμε βούτυρο, ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο υγρό σε μικρες δόσεις, ζυμώνοντας μια απαλή ζύμη.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, πασπαλίζουμε το τραπέζι με λίγο αλεύρι, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο κύκλο από κάθε κομμάτι, αλείφουμε όλο τον κύκλο με λάδι και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το στρίβουμε σε ρολό, τσιμπώντας καλά τις άκρες και πιεζοντας να πλατύνει. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε λάδι. Στρώνουμε τις τυλιχτες και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βάλτε τα σε ένα πιάτο. Τι ιδιο το κάνουμε με όλη τη ζύμη. Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με λιγο μέλι

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Marina Tkachenko

Προηγούμενο άρθροΤο περίφημο ελληνικό σαγανάκι…ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα.
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με τυρί, τριμμένη μελιτζάνα και πατάτα. 🥒🍆🥔