Γλυκα Κολοκυθοπιτάκια με μέλι

Υλικά:

1 τσάντα ζύμης Φύλλο (400 g)
600 g κολοκύθας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 g βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1-2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γρ. Καρύδια ή ένα μείγμα ψιλοκομμένων ξηρών καρπών
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικό)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα τρίψτε την κολοκύθα στο χοντρό, ρίχνω το αλάτι και ανακατεύω.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολακια αναμιγνύω την ζάχαρη με την κανέλα
Αδειάζω το μείγμα ζάχαρης κανέλας μέσα στην κολοκύθα και ανακατεύω.

Στρώνουμε στο πάγκο μας 2 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα και απλώνουμε κατά μήκος της στενής πλευράς την γέμιση, πασπαλίζουμε την γέμιση με μέλι

και τυλίγουμε σε ρολό μέχρι την μέση του φύλλου και μετά ραντίζουμε το φύλο με ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το τύλιγμα.


Τοποθετούμε το ρολό σε ένα βουτυρωμένο πυρεξ και συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση.
Ραντίζουμε από πάνω τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο.


Ψήνουμε σε φούρνο προ θερμασμένο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι σκούρο χρυσό καφέ.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΑυθεντική παρμεζάνα μελιτζάνας