Γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά (για παραλληλόγραμμο σκεύος περί τα 3-χ40εκ ή στρογγυλο 40 εκατ)
2 λίτρα γάλα
2 φλ σινιγδάλι ψιλό
2-2,5 φλ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
1/2 πακέτο βούτυρο (125 γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
2 Βανίλιες (κουτάκια) ή ξύσμα από ένα στικ βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε την γαλατόπιτα
Σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες ή το ξύσμα. Προσθέτετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλησει το μείγμα και σβολιάσει.
Οταν αρχίσει να πήζει αποσύρετε από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνετε την Γαλατοπιτα:
Ψήνετε για 1 ωρα στους 180 βαθμούς μεχρι η γαλατόπιτα να πάρει καλά χρώμα καινα εχει μια ωραία κρουστα
ΠΗΓΗ: Theni Sotiropoulou