Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Υλικά

1 κολοκύθα τριμμένη μικρή
1 πακ φύλλων Κρούστας
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
λίγη κανέλα,
βανίλια,
καστανή ζάχαρη
Μπισκότα 2, 3 τεμ

Εκτέλεση

Έβαλα την τριμμένη κολοκύθα σε ένα τηγάνι να μαγειρευτεί με λίγο βούτυρο και τέλος πρόσθεσα λίγη ζάχαρη.
Αφήνω στην άκρη. Παίρνω ένα φύλλο αλειμμένο με λάδι και κολλάω ένα δεύτερο από πάνω και αλειφω με λάδι.
Μοιράστε την κολοκύθα και στη συνέχεια πασπαλίστε με καρύδι που εχουμε αναμείξη πρωτα με κανέλα, βανίλια και τριμμένο μπισκότο και πασπαλίστε με ζάχαρη.


Το τυλίγω και το τακτοποιώ σε λαδωμένο ταψί σε χαρτί ψησίματος/ ίσως χωρίς / το τυλίγω σαν σαλιγκάρι και τέλος το αλείφω με κρόκο. Έβαλα κομμάτια βουτύρου

και έψησα προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Μέχρι να είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει, πασπάλισα με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤριφτό κεικ με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΜάθετε να φτιάχνετε τις Ιταλικές σφογιατέλλες (μέ εύκολο τρόπο)