Υλικά

Έτοιμα φύλλα από το εμπόριο ..φύλλο κρούστας
800 γρ.κολοκύθα
300 γρ.καρυδιά τριμμένα
Λάδι 150 γρ.
Ζάχαρη 80-100 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 80-100 γρ.
Κανέλα, όσο σας αρέσει..
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε τι κολοκύθα στο χονδρό τρίφτη..να βγει περίπου 800 γρ.
Αναμιγνύεται την κολοκύθα, με τα κοπανισμένα καρύδια και την κανέλα….
Τα φύλλα: Το πρώτο το λαδώνω,από πάνω βαζω το δεύτερο και λιγο λάδι και σε αυτό. Βάζω μια γραμμή περίπου 100 γραμ.απο το μίγμα στην φαρδιά πλευρά των φύλλων.
Ρίχνω με το κουτάλι τις σουπας σιμιγδάλι 1 κουτ.σουπας επάνω στο μείγμα, ρίχνω επίσηε 1 κουτ σούπας γεμάτο ζάχαρη. Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, και βάζουμε στο κέντρο του ταψιού αφού πρώτα έχουμε στρώσει  το ταψί με χαρτί ψησίματος.

Συνεχίζουμε δύο,δύο τα φίλα με την γέμιση, έως ότους να τελειώσουν, και τα βαζουμε γύρω, γύρω από το κεντρικό “σαλιγκάρι”. Αλείφουμε την πίτα με λάδι,
Σε κάθε φίλο λίγο χάραγμα με το μαχαίρι και Ψήνουμε στους 170.° στην κάτω ,κάτω σχάρα…να ροδίσει καλά καλά. Προσοχή να ψηθεί και απο κάτω καλά .
Μόλις βγει απο το φούρνο τιν πασπαλίζουμε με άχνη.Η όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη όσο θελει ο καθένας

Snejana PrelkovaΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΣαψιχοκεφτέδες: ενας εκπληκτικός μεζές της Ιθάκης!!
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια γιαουρτιού